Zdjela sa slanutkom

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 30 min Vrijeme
  • 2 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Idealna za ljetne dane, ova zdjela je odličan odabir za ručak ili večeru. Zapečeni slanutak, poširano jaje i povrće uz tostirani raženi kruh, a za osvježavajuću notu tu je kiselo vrhnje.

Sastojci

  • 100 g slanutka iz limenke
  • 2 žličice mljevene slatke paprike
  • Sol, papar
  • Maslinovo ulje
  • 5-6 kom cherry rajčica
  • Šaka naribanog ljubičastog kupusa
  • 1 jaje
  • 1/2 Krastavca
  • 2 kriške raženog kruha
  • 2 žlice Kravica Kraljica kiselog vrhnja
  • Aceto Balsamico

Priprema

Slanutak ocijedite te stavite u posudu za pečenje. Začinite s malo maslinovog ulja, mljevenom paprikom te soli i paprom.

Zapecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok vam slanutak ne porumeni.

U zdjelu stavite naribani kupus, prepolovljene rajčice te narezan krastavac.

Za poširano jaje u lonac ulijte vodu te kad zavrije smanjite vatru na laganu.

Manju zdjelicu prekrijte prozirnom folijom, stavite jaje te zatvorite prozirnom folijom vrh (kao da radite balončić s jajem unutra.

Stavite u vodu, neka vam spojeni dio bude van vode te kuhajte točno 4 minute.

Maknite foliju te poširano jaje stavite na salatu.

Dodajte slanutak, sve prelijte s malo aceta balsamica, začinite sa soli i paprom te na kraju dodajte dvije obilne žlice kiselog vrhnja.

Tostirajte kriške kruha te poslužite uz zdjelu sa slanutkom.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.