Koh od jabuka

  • Umjereno zahtjevno star_3
  • 55 min Vrijeme
  • 8 osoba Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Koh od jabuka je starinski, pomalo zaboravljen kolač koji su radile naše bake. Kolač se sastoji od svega nekoliko sastojaka, alii je jako ukusan te ga možete poslužiti kao finu tortu ili kolač za uz popodnevnu kavu ili čaj.

Koh se priprema tako da se skuhanje jabuke preliju sa smjesom od jaja i brašna te se sve zapeče. Na kraju se kolač ukradi šaumom. Jednostavno i ukusno.

Sastojci

  • 1 kg Jabuka
  • 5 kom Jaja, odvojeno
  • 2 žlice Šećera
  • 1 kom vanilin šećer
  • 4 žlice brašno
  • 1 žličica cimet

ZA ŠAUM

  • 4 kom bjelanjak
  • 75 g šećer
  • 75 g šećer u prahu

Priprema

Jabuke ogulite, prepolovite, izdubite koštice te ih stavite kuhati u lonac s kipućom vodom.

Kuhajte ih dok potpuno ne omekšaju, oko 15-20 minuta.

Kuhane jabuke izvadite iz vode te ostavite da se prohlade.

Pećnicu ugrijte na 160 stupnjeva. Pripremite okrugli kalup promjera 24 cm, dno obložite papirom za pečenje te rubove namastite.

Na dno posude postavite kuhane jabuke te ih rasporedite po dnu.

Jaja odvojite te pjenasto izradite bjelanjke sa šećerom i vanilin šećerom. D>odajte brašno.

Sada stucite snijeg od 5 bjelanjaka te ga nježno umiješajte u smjesu.

Smjesu postavite preko jabuka te pecite 30-ak minuta, odnosno dok površina ne porumeni.

Kolač ostavite u kalupu dok se ne ohadi.

Ohlađeni kolač izvadite iz kalupa tako da vam jabuke budu okrenute prema gore.

Od 3 bjelanjka i šećera stucite šaum te ga pomoću slastičarske vrećice postavite preko jabuka.

Pećnicu upalite na 180 stupnjeva pa cijeli kolač kratko stavite u pećnicu dok vam šaum ne porumeni, oko 2-3 minute.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.