Priprema
Jabuke ogulite, prepolovite, izdubite koštice te ih stavite kuhati u lonac s kipućom vodom.
Kuhajte ih dok potpuno ne omekšaju, oko 15-20 minuta.
Kuhane jabuke izvadite iz vode te ostavite da se prohlade.
Pećnicu ugrijte na 160 stupnjeva. Pripremite okrugli kalup promjera 24 cm, dno obložite papirom za pečenje te rubove namastite.
Na dno posude postavite kuhane jabuke te ih rasporedite po dnu.
Jaja odvojite te pjenasto izradite bjelanjke sa šećerom i vanilin šećerom. D>odajte brašno.
Sada stucite snijeg od 5 bjelanjaka te ga nježno umiješajte u smjesu.
Smjesu postavite preko jabuka te pecite 30-ak minuta, odnosno dok površina ne porumeni.
Kolač ostavite u kalupu dok se ne ohadi.
Ohlađeni kolač izvadite iz kalupa tako da vam jabuke budu okrenute prema gore.
Od 3 bjelanjka i šećera stucite šaum te ga pomoću slastičarske vrećice postavite preko jabuka.
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva pa cijeli kolač kratko stavite u pećnicu dok vam šaum ne porumeni, oko 2-3 minute.