Mini krafne

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 40 min + dizanje tijesta 180 min Vrijeme
  • 6 osoba Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Ove mini krafne, poznate i pod nazivom “Bomboloni”, od klasičnih se krafni razlikuju svojom veličinom i činjenicom da su spravljene od bogatog brioche tijesta. Koliko su slatke izgledom, toliko su i ukusne, pa ih možete poslužiti i bez punjenja.

Sastojci

  • 500 g glatkog brašna
  • 130 ml Kravica Kraljica trajnog mlijeka
  • 4 jaja
  • 65 g šećera
  • 115 g maslaca sobne temperature
  • 7 g soli (jedna žličica)
  • 7 g suhog kvasca (jedna vrećica)
  • korica pola naranče, po želji

DODATNO

  • suncokretovo ulje za prženje
  • šećer za posipanje
  • pekmez od malina

Priprema

U posudu stavite suhi kvasac, 65 g brašna (odvojite od ukupne količine) te mlako mlijeko. Pomiješajte dobro da se sve poveže pa prekrijte prozirnom folijom.

Ostavite 15 minuta kako bi se kvasac aktivirao.

Uzdigli kvas potom prebacite u posudu od električnog miksera ili običnu posudu. Sada dodajte razmućena jaja i sve povežite nastavkom za tijesto. Dodajte koricu naranče.

U zasebnoj posudi pomiješajte preostalo brašno, šećer i sol. Dodajte smjesi kvasa i jaja. Nastavkom za tijesto izradite tijesto nekoliko minuta kako bi se sve povezalo. Maslac sobne temperature izrežite na 5 komadića. Dodajte kockicu maslaca nastaviti izrađivati tijesto. Izrađujte ga sve dok se maslac ne sjedini s tijestom, potom dodajte sljedeću kockicu. Ovo ponavljajte dok se sav maslac ne poveže.

Tijesto nastavite izrađivati mikserom ili ga prebacite na pobrašnjenu radnu podlogu pa ga rukama nastavite mijesiti. Mijesite dok ne postane glatko i sjajno.

Tijesto prebacite u nauljenu posudu i prekrijte prozirnom folijom. Ostavite na toplom dok se ne udvostruči, oko 1,5 sat.

Uzdiglo tijesto kratko premijesite pa formirajte kuglice težine 30 g.

Formirane bombolone prebacite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Napravite razmak između tijesta kako bi moglo narasti.

Tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite na sobnoj temperaturi jedan sat, odnosno dok se ne udvostruči.

Pržite ih u ugirjanom ulju oko 2 minute, odnosno dok ne porumene s obje strane. Gotove bombolone prebacite na kuhinjski papir da se ocijedi višak masnoće pa ih potom uvaljajte u šećer.

Punite ih pekmezom od maline ili po želji.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.