Razljevak

  • Jednostavno star_2 star_2
  • 25 min Vrijeme
  • 2 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Ovaj tradicionalni recept, osim što je jako jednostavan jednako je toliko i ukusan. Smjesa nalikuje palačinki koja je jako pjenasta i mekana. Razljevak možete poslužiti s kiselim vrhnjem i narescima ili pak pekmezom i voćem.

Sastojci

  • 2 jaja
  • 4 žlice brašna
  • 200 ml mlijeka
  • Prstohvat soli

Priprema

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Pripremite posudu za pečenje okvirnih dimenzija 30 x 20 cm. Posudu namastite te stavite u pećnice da se ugrije, treba vam biti topla.

U drugoj posudi mikserom izradite jaja, brašno, mlijeko i sol.

Ulijte u zagrijanu posudu te zatvorite pećnicu. Pecite 20 minuta, odnosno dok vam razljevak ne porumeni. U pečenju će se napuhati, ali kad ga izvadite će se ispuhati.

Poslužite uz pekmez, voće ili kao slanu verziju s vrhnjem i narescima.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.