Juha od kestena

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 20 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Topla juha od kestena je pravi jesenski izbor. Jednostavna za pripremu, a možete je poslužiti uz bilo koje jelo.

Sastojci

  • 250 g kesten pirea
  • 25 g maslaca
  • 1 mrkva
  • 1 poriluk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 100 ml Kravica Kraljica vrhnja za kuhanje
  • Sol, papar
  • Pola žličice nasjeckanog peršina
  • Malo maslinovog ulja
  • 2 kriške kruha

Priprema

U tavi na malo maslinovog ulja prepržite kriške kruha koje ste prethodno narezali na kockice. Prepržene kockice izvadite van i stavite po strani.

U lonac s debljim dnom stavite maslac te žlicu maslinovog ulja, kad se maslac rastopi dodajte poriluk narezan na trakice i naribanu mrkvu. Posolite te kratko pirjajte, oko 2 minute na srednje jakoj vatri.

Sada dodajte protisnuti češnjak, čim češnjak zamiriše dodajte usitnjeni kesten pire.

Sada ulijte povrtni temeljac pa izradite štapnim mikserom. Kuhajte na laganoj vatri 3-4 minute. Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje te kuhajte još minutu. Začinite sa soli i paprom.

Gotovu juhu od kestena poslužite s prženim kockicama kruha i  svježe sjeckanim peršinom.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.