Tjestenina s kozicama

  • Umjereno zahtjevno star_3
  • 20 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Tjestenina s kozicama je toliko poznato i omiljeno jelo da ga se može pronaći u skoro svim restoranima. Priprema ovog jela ne iziskuje previše vremena, a zaista je bogato okusima.

Tjesteninu možete prilagoditi svojim željama, a mi smo odabrali špagete. Ako nemate temeljac tada možete koristiti vodu, a uz parmezan po želji umaku možete dodati i komadić maslaca. Ovo jelo je gotovo za 15-ak minuta te će oduševiti sve koji ga probaju. Ne zaboravite na svježi peršin i čašu bijelog vina.

Sastojci

  • 300 g Špageta ili tjestenine po izboru
  • 500 g Očišćeni repovi kozica
  • 6 češnja Češnjak
  • 50 ml Bijelo vino
  • 100 ml Temeljac (riblji ili povrtni)
  • 70 g Naribani tvrdi sir (parmezan, grana padano)
  • 200 ml Kravica Kraljica vrhnje za kuhanje
  • Sol, papar
  • Svježi peršin
  • Maslinovo ulje

Priprema

Zakuhajte vodu u loncu te stavite kuhati špagete ili tjesteninu po izboru.

U dubljoj tavi na malo maslinovog ulja kratko prepržite kozice pa ih izvadite vani.

U istu tavu dodajte usitnjen češnjak te ga nakon 10-ak sekundi podlijte vinom. Sada dodajte temeljac te vrhnje za kuhanje.

Smanjite vatru na laganu te ostavite da se umak kuha nekoliko minuta. Začinite po želji. Sada umiješajte pramezan te miješajte dok se potpuno ne sjedini s umakom.

Dodajte kozice, kratko promiješajte pa dodajte i skuhanu tjesteninu. Po potrebi dodajte još vrhnja za kuhanje te dodatno začinite.

Na kraju tjesteninu pospite sa svježe sjeckanim peršinom.

Poslužite odmah.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.