Priprema
Nekoliko sati prije pečenja kolača pripremite voće. U posudu stavite grožđice, usitnite smokve, marelice i kandirane korice agruma te ih dodajte grožđicama.
Mlijeko zagrijte, dodajte mu rum te sve prelijte preko voća (po potrebi dodajte još malo mlijeka) i ostavite da voće omekša. Najbolje je nekoliko sati ili preko noći.
Nakon što je omekšalo, ocijedite višak mlijeka, po potrebi.
Pećnicu ugrijte na 160 stupnjeva, pripremite kalup za kruh te ga obložite papirom za pečenje (smjesa je ljepljiva).
U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi pomiješajte brašno, cimet, muškatni oraščić te korice naranče i limuna.
Dodajte preostale sastojke osim voća (maslac, šećer i jaja) pa mikserom povežite smjesu.
Sada dodajte namočeno suho voće pa sve sjedinite.
Prebacite u pripremljen kalup i pecite 3 do 3,5 h ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
Ohlađeni kolač zamotajte u prozirnu foliju.
Kolač vam može trajati mjesec dana.