Kroketi s piletinom

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 20 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Paniranu piletinu vole svi, a ako vam je dosadila klasična priprema tada vam savjetujem da napravite krokete. Uz njih možete poslužiti šalšu, krumpiriće ili napraviti dip od jogurta.

Sastojci

KROKETI

  • 500 g otkoštenog pilećeg zabatka ili pilećih prsa
  • 1 manja glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 jaja (jedno za smjesu, jedno za panadu)
  • Sol, papar
  • Oštro brašno (za panadu)
  • Krušne mrvice (1 žlica za smjesu, ostalo za panadu)

UMAK OD JOGURTA

  • 300 ml Kravica Kraljica tekućeg jogurta
  • Par listova peršina, sitno nasjeckanih
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 žlica senfa
  • 2 češnja češnjaka, protisnuta
  • sol

Priprema

Piletinu usitnite na malene komadiće te prebacite u posudu.

Dodajte usitnjen luk i češnjak. Usitnite na male komadiće.

Sada dodajte jaje, žlicu krušnih mrvica, sol i papar.

Oblikujte loptice veličine oraha. Svaku uvaljajte u brašno, pa u razmućeno jaje pa u krušne mrvice.

Pržite u zagrijanom ulju. Neka vam ulje ne bude previše vrelo te pazite da vam kuglice budu skroz zaronjene u ulje. Pržite oko 2 minute uz stalno okretanje, odnosno dok ne poprime lijepu rumenu boju.

Poslužite tople.

Za umak sve sastojke pomiješajte te umak ohladite u hladnjaku do korištenja.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.