Priprema
Od dva A4 papira izradite šablonu u obliku srca. Ako ćete raditi manje srce tada će vam biti dovoljno tijesta za tri kore, a ako ćete raditi veću tortu tada napravite dvije.
Jaje i šećer izradite mikserom, dodajte mlijeko pa sve sjedinite. Prebacite u lonac, dodajte med i mast pa zagrijte dok se sve ne otopi, miješajte cijelo vrijeme.
Brašnu dodajte sodu bikarbonu.
Kada su se med i mast otopili, smjesi dodajte brašno promiješano sa sodom bikarbonom. Kuhačom miješajte tijesto nekoliko minuta, odnosno dok se ne formira u ljepljivu kuglu.
Sada ga maknite s vatre i ostavite po strani nekoliko minuta.
Podijelite ga na dva jednaka dijela. Pećnicu ugrijte na 160 stupnjeva.
Tijesto je potrebno razvaljati dok je još toplo.
Na papiru za pečenje razvaljate polovinu tijesta na debljinu od 2-3 milimetra. Izrežite oblik srca.
Maknite višak tijesta a izrezano tijesto s papirom prebacite na lim.
Pecite oko 7 minuta, odnosno dok rubovi me porumene.
Izvadite i ostavite na papiru da se ohladi. Tijesto će sada biti mekano, ali će se hlađenjem stvrdnuti.
Isto ponovite s preostalim komadom tijesta. Ako vam ostane tijesta izradite keksiće kojima možete ukrasiti tortu.
PUDING KREMA
Pomiješajte oba pudinga sa šećerom. Od 700 ml mlijeka oduzmite 10-ak žlica pa ih dobro pomiješajte sa smjesom pudinga i šećera.
Ostatak mlijeka stavite u lonac te ga zagrijte do vrenja pa dodajte smjesu s praškom za puding. Nastavite miješati oko 2 minute, odnosno dok se krema ne zgusne.
Kremu prebacite u posudu otpornu na toplinu te je prekrijte prozirnom folijom. Neka se potpuno ohladi. U ohlađenu umiksajte 250 g maslaca sobne temperature.
Kremu prebacite u slastičarsku vrećicu s otvorom od oko 2 cm.
Na okrugli pladanj postavite prvu koru te istisnite kremu.
Postavite drugu koru pazeći da je ne pritišćete te na nju isto istisnite kremu.
Ukrasite puslicama, čokoladnim srcima i jestivim perlicama.