Priprema
Pećnicu ugrijte na 190 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje te ga obložite papirom za pečenje.
U posudu stavite mlako mlijeko te mu dodajte jogurt, šećer, prašak za pecivo i kvasac te kratko pomiješajte.
Sada dodajte trećinu brašno i sol te kuhačom povežite sastojke. Dodajte drugu trećinu, ponovo izradite te na kraju umiješajte preostalo brašno.
Tijesto prebacite na radnu podlogu pa ga još malo zamijesite.
Tijesto podijelite na dva jednaka dijela. Svaki dio na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte u krug debljine 2 – 3 milimetra.
Oštrim nožem ili rezačem za tijesto izrežite 16 jednakih dijelova (kao da režete pizzu).
Sada zamotajte tijesto u oblik kroasana tako da motate od šireg dijela prema vrhu trokuta.
Kiflice premjestite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pazite da zamotani vrh (na sredini kiflice) bude polegnut na lim kako se ne bi odvojio u pečenju.
Kiflice premažite razmućenim jajem, pospite sezamom te pecite 17 – 20 minuta, odnosno dok ne porumene.
Malo prohladite te poslužite tople ili hladne.