Priprema
Mrkvu ogulite te isjeckajte na što sitnije kockice. Luk, češnjak i slaninu također usitnite.
U lonac s debljim dnom stavite maslac te usitnjen luk i mrkvu. Nakon minutu dodajte češnjak i slaninu te posolite.
Pržite na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Sada dodajte mljeveno meso te ga pržite dok ne posmeđi (da nema više sirovih dijelova) te dok ne ispari sva voda koju je meso pustilo.
Ulijte crno vino te pustite na vatri da ishlapi, zatim začinite (sol, papar, paprika, šećer), umiješajte koncentrat rajčice te sve podlijte pasiranom rajčicom i mesnim temeljcem.
Kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta.
Za to vrijeme u loncu s kipućom vodom stavite kuhati krumpire u kore. Kuhajte ih oko pola sata te ih potom izvadite iz vode i ostavite po strani da se prohlade.
Pripremite posudu za pečenje okvirnih dimenzija 25 x 30 cm. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Dno posude malo nauljite. Krumpire ogulite te narežite na fete debljine 2 mm.
Posložite fete krumpira u jednom rednu tako da prekriju dno. Posolite.
Sada postavite mljeveno meso preko krumpira.
Meso prekrijte s preostalim krumpirima te ih malo posolite.
U posudi pomiješajte jaje, Kravica kraljica vrhnje za kuhanje te parmezan. Smjesu prelijte preko musake.
Pecite 40-ak minuta, odnosno dok vam gornji sloj lijepo ne porumeni.
Poslužite toplo.