Priprema
BISKVIT
Pećnicu palite na 180 stupnjeva. Pripremite dva kalupa za tortu dimenzija 20 cm. Na dno postavite papir za pečenje, a rubove namastite.
U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol te posudu ostavite po strani.
U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi izradite maslac sobne temperature tako da vam bude kremast. Dodajte šećer te nastavite miksati dok ne postignete kompaktnu smjesu.
Sada dodajte jaje po jaje miksajući između svakog dodavanja.
Naribajte koricu oba limuna pa je dodajte smjesi. Dodajte i sok limuna.
Sada dodajte pola količine brašna, jogurt i mlijeko pa sve povežite.
Na kraju umiješajte preostalo brašno te oprane i prosušene borovnice.
Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalupe pa pecite 30 -35 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha (biskvitni dio, borovnica će ostaviti plavičasti trag).
Biskvite ostavite u kalupima 10- ak minuta, potom ih izvadite na rešetku za hlađenje dok se potpuno ne ohlade.
Po potrebi ohlađenom biskvitu poravnajte površinu.
KREMA
U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi izradite vrhnje za šlag. Vrhnje nemojte pretući, pazite da ostane kremasto.
U drugoj posudi stavite mascarpone i šećer u prahu pa ih izmiksajte u kompaktnu kremu. Krenite miksati s najnižom brzinom kako bi se šećer povezao s mascarponeom pa pojačajte na srednje jaku. Dovoljno je miksati dok ne postignete ujednačenu teksturu kreme, oko jedne do dvije minute.
Sada dodajte tučeno vrhnje te sve kratko izradite u kompaktnu kremu.
Krema je odmah spremna za korištenje.
SLAGANJE
Na stalak za tortu postavite prvi biskvit, na njega stavite kremu, preklopite drugim biskvitom te cijelu tortu obložite kremom.
Na vrh torte poslažite borovnice.
Ohladite u hladnjaku na tri sata ili preko noći.