Piletina s pestom i naan pecivom

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 35 min + dizanje tijesta 60 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Flatbreadovi su zaludili svijet, a kako i ne bi kad su toliko ukusni i nude vam bezbroj varijanti. Danas smo radili indijsko naan pecivo s piletinom i pestom uz dodatak svježeg sira.

Sastojci

NAAN

  • 250 g glatkog brašna
  • 4 g suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 60 ml vode
  • 65 g jogurta
  • Kockica maslaca za premazivanje, rastopljen

PESTO

  • 2 vezice bosiljka ili 2 šake svježe ubranog
  • 30 g pinjola
  • 90 ml maslinovog ulja
  • 40 g naribanog Grana Padana (po želji može bilo koji tvrdi sir)
  • Prstohvat soli
  • 2-3 češnja češnjaka

DODATNO

  • 1 otkoštena pileća prsa
  • Miješana salata ili po želji
  • 200 g Kravica Kraljica svježeg sira s vrhnjem
  • Sol, papar

Priprema

 NAAN

Od navedenih sastojaka (osim maslaca za premazivanje) zamijesite tijesto, prebacite ga u posudu te prekrijte prozirnom folijom. Tijesto ostavite da odstoji sat vremena na sobnoj temperaturi.

Tijesto kratko premijesite te podijelite na 4 jednaka dijela.

Razvaljate tanko te premažite s maslacem s obje strane.

Na ugrijanoj tavi (neka vam bude dobro ugrijana) stavite naan, kad se napušu mjehurići (nakon pola minute) okrenite na drugu stranu te pecite isto oko pola minute do minutu.

PESTO

Pinjole prvo tostirajte na tavi, zatim operite i osušite listove bosiljka.

U sjeckalicu stavite sve sastojke te ih smiksajte dok ne postanu kompaktni.

PILETINA

Pileća prsa ispecite na malo masnoće te ih posolite i popaprite.

Stavite na dasku pa izrežite na trakice.

Naan pecivo premažite svježim sirom s vrhnjem, dodajte salatu te komadiće piletine i na kraju pesto.

Poslužite uz salatu ili kao tacose.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.