Špinat na mlijeku

  • Umjereno zahtjevno star_3
  • 15 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Špinat na mlijeku je tradicionalno jelo koje su spremale naše bake. Idealno je kao prilog uz razna jela, a može ga spremiti s dodatkom luka ili bez.

Sastojci

  • 500 g Špinata
  • 250-350 ml Trajnog mlijeka Kravica Kraljica
  • Ulje
  • 1,5 žlica Brašna
  • Sol
  • 15 g Maslaca
  • 2 češnja Češnjaka, po želji

Priprema

Špinat operite te odstranite listove.

Špinat potom blanširajte 5 minuta u kipućoj vodi. Procijedite ga nakon toga te pazite da ste ocijedili od viška vode.

Špinat prebacite na dasku pa ga nožem usitnite što sitnije.

U loncu s debljim dnom na malo ulja prepržite brašno dok ne postane svijetlo smeđe. Dodajte špinat, posolite te podlijte s malo mlijeka.

Kratko miješajte na srednje jakoj vatri pa podlijte s onoliko mlijeka koliko gusto želite. Umiješajte na kraju kockicu maslaca te usitnjen češnjak.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.