Krafne od bundeve

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 40 min Vrijeme
  • 6 osoba Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Sastojci

  • 240 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • Prstohvat soli
  • 2 žličice cimeta
  • 280 g pirea od bundeve
  • 3 kom jaja, l veličine
  • 180 g šećera
  • 120 ml mlijeka

DODATNO

  • Čokoladna glazura
  • Jestive šarene mrvice

Priprema

PIRE OD BUNDEVE

Bundevu uzdužno prepolovite te joj pomoću žlice odstranite koštice. Postavite je na lim obložen papirom za pečenje i stavite u pećnicu ugrijanu na 180 stupnjeva na sat vremena. Bundeva je gotova kada je možete probosti vilicom, a da bude mekana.

Izdubite unutrašnjost  žlicom te usitnite štapnim mikserom u pire. Ovako pripremljen pire možete držati nekoliko dana u hladnjaku.

KRAFNE

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za donuts krafne. Kalup namastite uljem u spreju.

Brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i začine pomiješajte i ostavite po strani.

U posudi od električnog miksera ili zasebnoj posudi pomiješajte jaja, šećer i mlijeko koristeći nastavak za mikser ili pjenjaču. Sada dodajte pire od bundeve i sve povežite.

Na kraju dodajte smjesu s brašnom. Kratko izradite kako bi vam se smjesa povezala. Možete se koristiti nastavkom na mikseru ili špatulom.

Smjesu za donutse možete stavljati u kalup pomoću žlice ili slastičarske vrećice.

Krafne pecite 12-15 minuta, odnosno dok vam čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.

Krafne ohladite u kalupu, potom ih izvadite i umočite im jednu polovicu u rastopljenu čokoladnu glazuru te pospite šarenim mrvicama.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.