Granola

  • Jednostavno star_2 star_2
  • 30 min Vrijeme
  • 8 osoba Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Domaća granola je divan izbor za doručak, pogotovo ako je poslužite uz jogurt ili neki od mliječnih proizvoda. Uz zobene pahuljice kao osnovu, možete kombinirati razne orašaste plodove, začine, suho voće, komadiće čokolade ili kokosa i sl. Budite slobodni nadodati neki od sastojaka po želji. Med možete zamijeniti agavinim ili javorovim sirupom.

Sastojci

  • 200 g zobene pahuljice
  • 6 žlica med
  • 1 kom štapić vanilije
  • 80 g bademi
  • 50 g lješnjak
  • 60 g suncokretove sjemenke
  • prstohvat soli
  • 50 g suhe brusnice

Priprema

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje.

Bademe i lješnjake kratko blanširajte u kipućoj vodi. Dovoljno je da ih prelijete kipućom vodom i ostavite 2 minute. Nakon toga ih procijedite i ostavite po strani. Po želji bademe i lješnjake isjeckajte na komade ili ih ostaviti cijele.

Med ugrijte kako bi vam bio tekući. Iz štapića vanilije izvadite sjemenke te ih dodajte medu.

U zasebnu posudu pomiješajte sve ostale sastojke osim brusnica.

Dodajte tekući med i sve dobro promiješajte pa prebacite na lim za pečenje.

Granolu pecite 20-25 minuta, odnosno dok vam ne poprimi lijepu rumenu boju. Granolu je potrebno jednom promiješati kako se ne bi lijepila za lim. Najbolje da ovo napravite na polovici pečenja.

Pečenu granolu također promiješajte kako bi spriječili nastajanje krupnih komada.

Ohlađenoj granoli dodajte suhu brusnicu. Po potrebi razlomite krupnije komade rukom.

Granolu spremite u zatvorenu posudu i potrošite unutar 6 mjeseci.

Za serviranje stavite grčki jogurt u posudu ili šalicu, dodajte granolu te po želji dekorirajte svježim voćem.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.