Panna Cotta s pireom od breskvi

  • Jednostavno star_2 star_2
  • 15 min Vrijeme
  • 3 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Panna cotta je talijanski recept koji bi u prijevodu značio kuhana krema, a radi se od mlijeka i vrhnja uz dodatak šećera i želatine koja kremu čini kompaktnom i čvrstom.

Sastojci

Za Panna Cottu

  • 200 ml Kravica Kraljica trajnog mlijeka
  • 400 ml Vrhnje za šlag
  • 5 g Želatine
  • 50 g Šećer
  • 1 žlica Ekstrakt vanilije

Pire od breskvi

  • 450 g Breskve (4 breskve)
  • 45 g Šećer
  • 50 ml Voda

Priprema

Želatinu stavite u posudu s hladnom vodom. Ako koristite mljevenu želatinu tada je namočite s dvije žlice vode, a ako koristite listiće, namočite ih u hladnoj vodi tako da ih voda potpuno prekrije. Ostavite 10 minuta da želatina nabubri ili da listići potpuno omekšaju.

U lonac s debljim dnom stavite mlijeko, vrhnje za šlag i šećer. Dodajte sjemenke iz mahune i prepolovljenu mahunu ili žličicu ekstrakta.

Promiješajte te pustite da se zagrije (neka vam ne zavrije).

U ugrijano mlijeko dodajte želatinu te dobro promiješajte kako bi se sva želatina rastopila. Ako ste koristili mahunu vanilije tada mahunu izvadite, po želji procijedite Panna cottu.

Panna cottu ravnomjerno rasporedite u čaše. Spremite u hladnjak na 4 sata ili preko noći.

PIRE OD BRESKVI

Breskve ogulite od kože te nasjeckajte na kockice.

U lonac s debljim dnom stavite vodu, šećer i iskidane breskve. Kuhajte na srednje jakoj vatri 10- ak minuta uz povremeno miješanje.

Kada su breskve dovoljno omekšale lonac maknite s vatre te sve usitnite štapnim mikserom.

Pire prebacite u čistu staklenku te ohladite prije dekoriranja.

Kada se Panna cotta dovoljno ohladila u hladnjaku dodajte joj ohlađeni pire od breskvi.

Po želji sve ukrasite fetama breskve.

 

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.