Priprema
Želatinu stavite u posudu s hladnom vodom. Ako koristite mljevenu želatinu tada je namočite s dvije žlice vode, a ako koristite listiće, namočite ih u hladnoj vodi tako da ih voda potpuno prekrije. Ostavite 10 minuta da želatina nabubri ili da listići potpuno omekšaju.
U lonac s debljim dnom stavite mlijeko, vrhnje za šlag i šećer. Dodajte sjemenke iz mahune i prepolovljenu mahunu ili žličicu ekstrakta.
Promiješajte te pustite da se zagrije (neka vam ne zavrije).
U ugrijano mlijeko dodajte želatinu te dobro promiješajte kako bi se sva želatina rastopila. Ako ste koristili mahunu vanilije tada mahunu izvadite, po želji procijedite Panna cottu.
Panna cottu ravnomjerno rasporedite u čaše. Spremite u hladnjak na 4 sata ili preko noći.
PIRE OD BRESKVI
Breskve ogulite od kože te nasjeckajte na kockice.
U lonac s debljim dnom stavite vodu, šećer i iskidane breskve. Kuhajte na srednje jakoj vatri 10- ak minuta uz povremeno miješanje.
Kada su breskve dovoljno omekšale lonac maknite s vatre te sve usitnite štapnim mikserom.
Pire prebacite u čistu staklenku te ohladite prije dekoriranja.
Kada se Panna cotta dovoljno ohladila u hladnjaku dodajte joj ohlađeni pire od breskvi.
Po želji sve ukrasite fetama breskve.