Keksići s glazurom

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 45 min Vrijeme

Piše: Nina Mrvica

Blagdani su nezamislivi bez keksića. A još kad su u obliku zvjezdica i imaju najfiniju glazuru, nitko im ne može odoljeti.

Sastojci

  • 250 g maslaca sobne temperature
  • 115 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 320 g glatkog brašna
  • prstohvat soli

GLAZURA

  • 250 g šećera u prahu
  • 1-2 žlice Probitas jagode
  • Jestive perlice

Priprema

Prvo izradite maslac i šećer. Dodajte jaje pa mikserom sve povežite. Sada smjesi dodajte brašno i sol pa sve dobro izradite nastavkom za tijesto.

Tijesto izvadite na prozirnu foliju i omotajte ga u prozirnu foliju pa ga spremite u hladnjak na pola sata kako bi se dodatno stislo.

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Na lim za pečenje postavite papir za pečenje.

Tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj podlozi ili na papiru za pečenje.

Razvaljate ga na debljinu oko 4 milimetara. Kalupićima utisnite željene oblike pa ih prebacite na pripremljeni kalup. Preostalo tijesto nanovo razvaljate, utisnite oblike pomoći kalupića i prebacite na pripremljen lim. Ovo ponavljajte dok ne potrošite tijesto.

Keksiće pecite oko 9 minuta. Keksići trebaju ostati svijetli, a rubovi malo porumeniti. Keksiće ohladite na rešetki za hlađenje.

U posudu stavite šećer u prahu, dodajte mu Probitas jagodu i miješajte sve dok se sav šećer na rastopi i ne dobijete kompaktnu smjesu. Glazuru prebacite u slastičarsku vrećicu s malenim otvorom.

Svaki keksić ukrasite s glazurom te mu utisnite jestive perlice. Kad se glazura stisne keksići su spremni za posluživanje.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.