Priprema
Pripremite kalup za muffine, namastite ga te stavite po strani. Pećnicu zagrijte na 230 stupnjeva.
Lisnato tijesto razvaljajte u oblik pravokutnika te ga zarolajte u valjak tako da rolate širu stranicu.
Izrežite 12 jednakih dijelova. Svaki dio utisnite u kalup radeći košaricu (tijestom prekrijte cijelu udubinu).
Kalup s tijestom spremite u hladnjak dok pripremate kremu.
Za kremu u posudu stavite brašno i malo hladnog mlijeka (oko 50 ml) te pjenjačom dobro promiješajte dok vam se brašno ne otopi u mlijeku.
Preostalo mlijeko stavite u lonac na srednje jaku vatru. Mahunu vanilije prepolovite, izdubite sjemenke te sjemenke s mahunom dodajte preostalom mlijeku. Mlijeko s mahunom zagrijte do vrenja. Izvadite mahunu.
Mlijeko u tankom mlazu dodajte rastopljenom brašnu uz stalno miješanje pjenjačom. Ostavite da se malo prohladi.
Za to vrijeme napravite sirup. Šećer i vodu stavite u lonac s debljim dnom, neka vam kuha nekoliko minuta, odnosno dok vam se sirup ne zgusne, a sav šećer ne otopi u vodi. Pazite da vam ne potamni.
Sirup ulijte u tankom mlazu u smjesu brašna i mlijeka.
Jaja pjenjačom kratko povežite, ako koristite vanilin šećer sada ga dodajte, dodajte cimet te pomiješajte sve.
Jaja postepeno dodajte u smjesu s mlijekom i sirupom uz stalo miješanje pjenjačom. Ako vam se stvore grudice tada procijedite kremu.
Kremu ulijte u pripremljene košarice od tijesta te pecite 15 – 20 minuta, odnosno dok vam površina peciva ne porumeni.
Ohladite te pospite šećerom u prahu.