Kolač sa pčelicama

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 40 minuta + hlađenje 180 min Vrijeme
  • 8 osoba Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Biskvit od naranče, krema od sirnog namaza te žele idealna su kombinacija za pozdraviti proljeće i ljepše dane ispred nas.

Sastojci

BISKVIT

  • 190 g Glatko brašno
  • 1 žličica Prašak za pecivo
  • 175 g Maslac, sobne temperature
  • 165 g Šećer
  • 2 kom Jaja, L veličine
  • 1 kom Korica naranče
  • 1/2 žličice Sol
  • 1 žličica Aroma vanilije
  • 60 ml Jogurt
  • 60 ml Svježe cijeđeni sok od naranče (jedna naranča)

KREMA

  • 400 g ABC svježi krem sir
  • 200 g Vrhnje za šlag
  • 125 g Šećer u prahu

ŽELE OD NARANČE

  • 3 kom Naranče
  • 60 g Šećer
  • 3 kom Listić želatine
  • Za izgled sača koristite pucketavu foliju

PČELICE

  • 1 kom Fondant u bojama (žuta, crna, bijela)

Priprema

BISKVIT

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalup okvirnih dimenzija 22 x 33 c Dno mu obložite papirom za pečenje, rubove namastite.

U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Ostavite po strani.

U zasebnoj posudi maslac sobne temperature mikserom izradite sa šećerom. Dodajte jaje po jaje miksajući mikserom između svakog dodavanja.

Sada dodajte ekstrakt vanilije i koricu limuna. Ponovo sve izmiksajte. Dodajte polovicu brašna, jogurt i sok od naranče. Špatulom ili mikserom na laganoj brzini sve sjedinite.

Dodajte preostalo brašno i pomiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

Smjesu stavite u kalup, po potrebi poravnajte površinu. Biskvit pecite 25 -30 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.

Kolač ostavite u kalupu da se ohladi.

KREMA

Mikserom stucite vrhnje u šlag. Ostavite po strani.

Sada u zasebnoj posudi mikserom izradite sirni namaz i šećer u prahu. Dodajte tučeno vrhnje te kremu postavite preko ohlađenog biskvita. Pazite da vam krema ne dođe do vrha kalupa jer trebate postaviti i žele.

Sada kalup s biskvitom i kremom spremite u hladnjak kako bi se ohladili do stavljanja želea.

ŽELE OD NARANČE

Iscijedite naranče te sok sa šećerom stavite u manji lonac na laganu vatru. Zagrijte dok se šećer potpuno ne otopi.

Za to vrijeme listove želatine namočite u hladnoj vodi.

Kad je sok skuhan maknite ga s vatre, umiješajte listiće želatine te miješajte dok se želatina potpuno ne otopi.

Sada ostavite žele da se malo prohladi.

Prelijte preko ohlađene kreme te postavite pucketavu foliju na žele. Pucketavu foliju prije operite mlazom vode i posušite.

Spremite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći.

Kad se žele stisnuo skinite foliju. Sada imate oblik sača.

PČELICE OD FONDANTA

Od žutog fondanta napravite oblik jaja. Moje pčelice su teške 6 grama.

Crni fondant razvaljajte pa izrežite trakice, od točkica napravite oči.

Bijeli fondant razvaljajte pa ga izrežite s malenim krugovima. Oblikujte krila.

Pčelice ostavite da se osuše malo pa ih složite po kolaču.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.