Priprema
BISKVIT
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalup okvirnih dimenzija 22 x 33 c Dno mu obložite papirom za pečenje, rubove namastite.
U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Ostavite po strani.
U zasebnoj posudi maslac sobne temperature mikserom izradite sa šećerom. Dodajte jaje po jaje miksajući mikserom između svakog dodavanja.
Sada dodajte ekstrakt vanilije i koricu limuna. Ponovo sve izmiksajte. Dodajte polovicu brašna, jogurt i sok od naranče. Špatulom ili mikserom na laganoj brzini sve sjedinite.
Dodajte preostalo brašno i pomiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Smjesu stavite u kalup, po potrebi poravnajte površinu. Biskvit pecite 25 -30 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
Kolač ostavite u kalupu da se ohladi.
KREMA
Mikserom stucite vrhnje u šlag. Ostavite po strani.
Sada u zasebnoj posudi mikserom izradite sirni namaz i šećer u prahu. Dodajte tučeno vrhnje te kremu postavite preko ohlađenog biskvita. Pazite da vam krema ne dođe do vrha kalupa jer trebate postaviti i žele.
Sada kalup s biskvitom i kremom spremite u hladnjak kako bi se ohladili do stavljanja želea.
ŽELE OD NARANČE
Iscijedite naranče te sok sa šećerom stavite u manji lonac na laganu vatru. Zagrijte dok se šećer potpuno ne otopi.
Za to vrijeme listove želatine namočite u hladnoj vodi.
Kad je sok skuhan maknite ga s vatre, umiješajte listiće želatine te miješajte dok se želatina potpuno ne otopi.
Sada ostavite žele da se malo prohladi.
Prelijte preko ohlađene kreme te postavite pucketavu foliju na žele. Pucketavu foliju prije operite mlazom vode i posušite.
Spremite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći.
Kad se žele stisnuo skinite foliju. Sada imate oblik sača.
PČELICE OD FONDANTA
Od žutog fondanta napravite oblik jaja. Moje pčelice su teške 6 grama.
Crni fondant razvaljajte pa izrežite trakice, od točkica napravite oči.
Bijeli fondant razvaljajte pa ga izrežite s malenim krugovima. Oblikujte krila.
Pčelice ostavite da se osuše malo pa ih složite po kolaču.