Rižoto od kozica i šparoga

  • Umjereno zahtjevno star_3
  • 30 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Dolaskom ljeta i toplijih dana jednostavna jela s vrhnjem za kuhanje su nam omiljena. Ovaj rižoto možete raditi samo sa šparogama ili pak kozicama. Ako nemate riblji temeljac koristite povrtni te svakako pazite kod odabira riže. Koristite onu za rižoto i nemojte je prethodno oprati kao bi vam rižoto ostao kremast.

Sastojci

  • 1 kom glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 vezica šparoga
  • 200 g Riže (preporuka je Arborio)
  • 50 ml Bijelg (suhog) vina
  • 250 g Očišćenih repova kozica
  • 600 ml ribljeg temeljca
  • 20 g Maslaca
  • Sol, papar

Priprema

Šparoge operite pa odvojiti gornje mekane dijelove. Uzmite šparogu za dva kraja te je savinite, tamo gdje pukne je granica tvrđeg i mekšeg dijela. Tvrdi donji dio ostavite za temeljac.

Gornji dio šparoga narežite na komadiće.

Na malo maslinovog ulja dinstajte prethodno usitnjen luk dok ne zastakli. Dodajte usitnjen češnjak i usitnjene šparoge pa kratko prodinstati. Sada dodajte rižu pa miješajte na srednje jakoj vatri dok ne zastakli.

Sve podlijte bijelim vinom te kuhajte nekoliko minuta da alkohol ispari. Ulijte malo ribljeg temeljca. Neka vam temeljac bude topao.

Nakon 10 -ak minuta dodajte Cijelo vrijeme miješajte i po potrebi dolijevajte temeljac. Nakon 5 minuta.

Na kraju dodajte kockicu maslaca i brzo miješati dok se maslac ne rastopi.

Ostavite dvije minute pa poslužite toplo uz ribani parmezan.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.