Crumble

  • Jednostavno star_2 star_2
  • 40 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Topli crumble od jabuka je savršen desert za kišna jutra ili popodneva uz obitelj ili društvo. Poslužen uz žlicu osvježavajućeg kiselog vrhnja pretvara se u omiljen desert.

Sastojci

  • 1,5 kg Jabuka
  • 150 g Svijetlo smeđeg šećera (podijeljen na 100 i 50g)
  • 1/2 kom limuna
  • 50 g Hladnog maslaca
  • 100 g glatkog brašna
  • 1 žličica cimeta
  • 180 g Kiselo vrhnje Kravica Kraljica

Priprema

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite posudu za crumble srednje veličine.

Jabuke ogulite i nasjeckajte na komadiće. Stavite u kipuću vodu sa 100 g šećera i sokom pola limuna. Kuhajte 10 minuta te ocijedite.

Kuhane jabuke stavite u posudu.

Maslac i brašno prstima trljajte dok ne dobijete smjesu nalik pijesku. Dodajte šećer i cimet pa pomiješajte.

Smjesu pospite po jabukama pa pecite 25-30 minuta, odnosno vam gornji sloj ne porumeni.

Topli crumble poslužite s kiselim vrhnjem.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.