Njoki od bundeve

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 50 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Jednostavan umak od pršuta i vrhnja za kuhanje uz njoke od bundeve pravi su comfort food. Njoke možete poslužiti uz umak po želji, a ovako pripremljene će biti omiljeno jelo i najmanjih.

Sastojci

NJOKI

  • 1 bundeva (oko 500 g pirea)
  • 1 jaje
  • 250-300 g oštrog brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice naribanog muškatnog oraščića
  • 50 g naribanog tvrdog sira (parmezan)

UMAK

  • 200 g pršuta
  • 200 ml Kravica Kraljica vrhnja za kuhanje
  • 1 manji luk
  • 80 g naribanog tvrdog sira
  • Sol, papar

Priprema

Bundevu ogulite, očistite od koštica, izrežite na manje komade te kuhajte u kipućoj vodi.

Bundeva je kuhana kada zabodete vilicu, a meso je mekano.

Ocijedite te ohladite.

U posudu stavite sve sastojke (skuhanu bundevu, jaje, brašno,začine i parmezan) pa rukama zamijesite tijesto. Ako vam je mekano dodajte malo brašna.

Oblikujte njoke pa ih kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu.

Za to vrijeme pripremite umak.

Luk usitnite te ga dinstajte na malo ulja. Dodajte pršut usitnjen na komadiće, skuhane njoke te sve podlijte vrhnjem za kuhanje i ribanim sirom. Miješajte dok se sve ne poveže, a sir ne otopi. Začinite po želji te poslužite toplo.

Po želji njoke pospite čipsom od luka.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.