Priprema
PODLOGA
Pripremite kalup u obliku srca ili okrugli kalup dimenzija 26 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje. Oko ruba možete postaviti acetatnu foliju kako bi imali ravan rub, ako je nemate samo preskočite taj dio.
Za podlogu zobene kekse usitnite u sjeckalici pa ih prebacite u posudu. Maslac rastopite te pomiješajte s keksima. Pazite da sve dobro pomiješate kako ne bi ostalo suhih dijelova.
Podlogu utisnite o dno kalupa te stavite u hladnjak da se ohladi dok pripremate nadjev.
NADJEV
Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da nabubri. Vrhnje za šlag stucite u snijeg, nemojte ga pretući. Sada želatinu otopite na pari dok vam ne postane tekuća.
Tučenom vrhnju dodajte Probitas te šećer u prahu i na posljetku želatinu. Sve kratko povežite mikserom pa prebacite u pripremljen kalup s utisnutom podlogom. Ohladite na sat do dva u hladnjaku prije preljeva.
PRELJEV OD ŠUMSKOG VOĆA
Šumsko voće, vodu ( 100 ml) i šećer stavite u lonac na srednje jaku vatru. Kuhajte 10-ak minuta. Za to vrijeme preostalu vodu (50 ml) i gustin promiješajte u manjoj posudi dok se sav gustin ne rastopi.
Šumsko voće sada procijedite kroz sito. Tekućoj smjesi dodajte gustin te vratite na vratu. Miješajte cijelo vrijeme dok se smjesa ne zgusne, svega par minuta.
Preljev ostavite po strani dok se ne ohladi na sobnoj temperaturi.
Preljev prelijte preko ohlađene torte, spremite u hladnjak te ohladite preko noći.
Ukrasite mrvicama, puslicama i sl.
TIPS
Jogurticu možete raditi i bez preljeva od šumskog voća.
Možete dodati i svježe komade voća koje ste prethodno oprati te izrezali na komadiće. Dodajte ih gotovom nadjevu te tako prelijte tortu.