Zapečene palačinke

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 40 min Vrijeme
  • 10 osoba Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Palačinke zapečene sa svježim sirom i vrhnjem su odličan izbor za večeru ili desert poslije obiteljskog ručka. Možete ih napraviti i večer prije te samo zapeći sutradan.

Sastojci

ZA 20 PALAČINKI

  • 450 g Glatkog brašna
  • 800 ml trajnog mlijeka Kravica Kraljica
  • 200 ml Vode
  • 70 ml Ulja ili rastopljenog maslaca
  • 4 kom Jaja, L veličine
  • Prstohvat soli
  • 1 žličica Ekstrakta vanilije

NADJEV

  • 400 g Svježeg sira
  • 2 kom Jaja, L veličine, odvojeno
  • Korica pola limuna
  • 70 g Šećera
  • 25 g Maslaca, sobne temperature

DODATNO

  • Šećer u prahu, po želji

Priprema

Brašno stavite u posudu od električnog miksera. Dodajte mlijeko pa brzo i energično promiješajte.

Dodajte razmućena jaja, sol i koricu limuna. Sve dobro izradite te po potrebi smjesu procijedite (ni ne trebate).

Na ugrijanoj tavi za palačinke ispecite palačinke. Neka vam se ohlade.

Za nadjev pomiješajte sir s vrhnjem, žumanjke, koricu limuna, šećer i maslac.

Stucite snijeg od bjelanjka i lagano ga umiješajte u smjesu.

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva, pripremite posudu za pečenje.

Dno posude premažite maslacem.

Na svaku palačinku postavite malo smjese od sira, zarolajte je i složite u posudu za pečenje.

Kada ste gotovi s prvim redom, premažite ga s malo smjese.

Složite preostale palačinke na jednak način te ih premažite preostalom smjesom.

Palačinke zapecite u pećnici 20-25 minuta, odnosno dok vam površina ne poprimi lijepu rumenu boju.

Gotove palačinke po želji pospite šećerom u prahu. Poslužite tople.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.