Palačinke s bademom i medom

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 30 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Palačinke s bademom i nadjevom od mljevenih badema su uvijek dobar odabir kada vam dolaze gosti ili se jednostavno zaželite nečeg slatkog. Palačinke možete pripremiti unaprijed te ih nadjenuti toplim nadjevom prije posluživanja.

Sastojci

  • 180 g glatkog brašna
  • 70 g bademovog brašna
  • 2 jaja L veličine
  • 350 ml mlijeka
  • 150 ml mineralne vode
  • 50 ml ulja
  • Prstohvat soli
  • 1/3 žličice sode bikarbone - po želji

KREMA

  • 200 g mljevenih badema ili oraha
  • 2 žlica meda
  • 150 ml mlijeka
  • 1 žlica maslaca

Priprema

PALAČINKE

U posudu stavite prosijano brašno. Dodajte dva jaja, mlijeko, mineralnu vodu, ulje, prstohvat soli i sodu bikarbonu. Smjesu brzo izradite pjenjačom. Nemojte je predugo miješati, bitno je da vam se sastojci povežu i sjedine. Ako vam se stvore grudice smjesu možete procijediti (ja to ne radim).

Ostavite na sobnoj temperaturi pola sata.

Tavu za palačinke ugrijte na jakoj vatri. Dodajte malo masnoće (maslac, ulje).

Palačinke pecite na srednje jakoj vatri, oko minute sa svake strane.

NADJEV

Med, maslac i mlijeko ugrijte u manjem loncu na srednje jakoj vatri te prelijte mljevene bademe ili orahe. Ako želite gušću kremu dodajte manje mlijeka ili ako želite slađu dodajte još malo meda.

Svaku palačinku premažite nadjevom, preklopite te poslužite uz tučeno vrhnje.

 

 

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.