Tjestenina s plodovima mora

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 20 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Plodovi mora s tjesteninom jedno su od omiljenih ljetnih odabira. Ručak gotov dok se skuha tjestenina, idealno.

Sastojci

  • 500 g plodova mora (dagnje, kozice, lignje, školjke po izboru...)
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • Maslinovo ulje
  • Peršin
  • Mediteranska mješavina začina
  • 50 ml bijelog suhog vina
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • Sol, papar
  • 400 g tjestenine (špageti ili po želji)

Priprema

U lonac s kipućom i posoljenom vodom stavite kuhati tjesteninu.

Ako imate svježe dagnje i druge školjke tada ih skuhajte u vodi dok se ne otvore, nasjeckate lignje na kolutiće. Ako koristite zamrznutu mješavinu tada je samo operite i posušite.

U dubljoj tavi na malo maslinovog ulja pirjajte luk dok ne postane staklast. Sada dodajte usitnjen češnjak i peršin, kratko prepržite pa dodajte pripremljene plodova mora. Kratko dinstajte pa sve podlijte vinom. Nakon par minuta, odnosno kad je vino ishlapilo dodajte vrhnje za kuhanje te kuhajte 10-ak minuta. Začine sa soli, paprom i mješavinom začina.

Umiješajte skuhanu tjesteninu te poslužite odmah.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.