Priprema
Mikserom izradite maslac i šećer. Dodajte im jaje. Mikserom sve dobro povežite.
U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, suhi kvasac i sol pa ih dodajte smjesi maslaca, šećera i jaja.
Dodaje mlako mlijeko pa nastavkom za tijesto zamijesite tijesto.
Tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu podlogu te ga nastavite mijesiti dok vam ne postane glatko i prestane se lijepiti. Mijesite ga najmanje 6 -8 minuta. Po potrebi dodajte malo brašna.
Tijesto sada prebacite u posudu koju ste malo nauljili. Pokrijte i ostavite na toplom da se udvostruči, sat vremena bi trebalo biti dovoljno.
Sada tijesto prebacite ga na pobrašnjenu radnu podlogu te razvaljate na debljinu od 1 cm.
Tijesto premažite maslacem sobne temperature te pospite mješavinom šećera i cimeta.
Tijesto zarolajte tako da rolate širu stranu. Pomoću konca (možete i nožem) izrežite cimet rolice na debljinu od 3 – 3,5 centimetra.
Pripremite lim za pečenje na koji ste namastili i pobrašnili.
Posložite cimet rolice radeći razmak između svake kako bi mogle nesmetano narasti.
Prozirnom folijom prekrijte posudu s cimet rolicama. Cimet rolice možete spremiti u hladnjak i izvaditi ujutro, ostaviti na sobnoj temperaturi najmanje 30 minuta te ispeći.
Ostavite na toplom 1 sat kako bi dodatno narasle. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.
Cimet rolice pecite 20-25 minuta, odnosno dok vam ne poprime lijepu rumenu boju.
Ohladite ih 10-ak minuta pa ih ukrasite šećernom glazurom.
Za šećernu glazuru promiješajte šećer u prahu s mlijekom pazeći da nema grudica.