Cimet rolice

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 45 min + dizanje tijesta 120 min Vrijeme
  • 9 osoba Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Miris toplog tijesta i cimeta izmamit će i one najpospanije iz kreveta. Ove rolice su idealne za početak svakog dana.

Sastojci

TIJESTO

  • 120 g maslaca sobne temperature
  • 100 g šećera
  • 1 kom jaje L veličine
  • 450 g glatkog brašna
  • 7 g suhog kvasca (jedna vrećica)
  • 7 g soli (jedna žličica)
  • 220 ml mlakog mlijeka

NADJEV

  • 70 g maslaca
  • 100 g Šećera
  • 2 žlice cimeta

ŠEĆERNA GLAZURA

  • 250 g Šećera u prahu
  • 1-2 žlice mlijeka

Priprema

Mikserom izradite maslac i šećer. Dodajte im jaje. Mikserom sve dobro povežite.

U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, suhi kvasac i sol pa ih dodajte smjesi maslaca, šećera i jaja.

Dodaje mlako mlijeko pa nastavkom za tijesto zamijesite tijesto.

Tijesto prebacite na pobrašnjenu radnu podlogu te ga nastavite mijesiti dok vam ne postane glatko i prestane se lijepiti. Mijesite ga najmanje 6 -8  minuta. Po potrebi dodajte malo brašna.

Tijesto sada prebacite u posudu koju ste malo nauljili. Pokrijte i ostavite na toplom da se udvostruči, sat vremena bi trebalo biti dovoljno.

Sada tijesto prebacite ga na pobrašnjenu radnu podlogu te razvaljate na debljinu od 1 cm.

Tijesto premažite maslacem sobne temperature te pospite mješavinom šećera i cimeta.

Tijesto zarolajte tako da rolate širu stranu. Pomoću konca (možete i nožem) izrežite cimet rolice na debljinu od 3 – 3,5 centimetra.

Pripremite lim za pečenje na koji ste namastili i pobrašnili.

Posložite cimet rolice radeći razmak između svake kako bi mogle nesmetano narasti.

Prozirnom folijom prekrijte posudu s cimet rolicama. Cimet rolice možete spremiti u hladnjak i izvaditi ujutro, ostaviti na sobnoj temperaturi najmanje 30 minuta te ispeći.

Ostavite na toplom 1 sat kako bi dodatno narasle. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.

Cimet rolice pecite 20-25 minuta, odnosno dok vam ne poprime lijepu rumenu boju.

Ohladite ih 10-ak minuta pa ih ukrasite šećernom glazurom.

Za šećernu glazuru promiješajte šećer u prahu s mlijekom pazeći da nema grudica.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.