Priprema
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalupa za tortu promjera 24 cm. Dno obložite papirom za pečenje te rubove namastite.
U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu. Sada dodajte šećer pa i njega umiješajte.
Dodajte mokre sastojke (jaja, ulje mlijeko i kiselo vrhnje) te sve dobro promiješajte dok ne dobijete povezanu i kompaktnu smjesu.
Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalupe te pecite 25-30 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
Kad se biskvit ohladio, usitnite ga rukama, dodajte dvije žlice sirnog namaza te pomiješajte sve. Ako vam je i dalje suho dodajte još malo sirnog namaza.
Oblikujte kuglice težine oko 25 g po kuglici.
Stavite ih u zamrzivač na pola sata.
Za to vrijeme odvojite polovice keksića, maknite kremu te svaki keksić prepolovite.
Čokoladu s uljem rastopite na pari ili u mikrovalnoj.
Svaku kuglicu uronite u čokoladu, pomoću vilice dignite kuglice, ostavite par sekundi nad čokoladom kako bi višak iscurio te stavite na papir za pečenje.
Sada postavite polovice keksića (krila) te dva oka (oči).
Kada se čokolada ohladila i stisla male čokoladne šišmiše prebacite na tanjur.