Shakshuka

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 25 min Vrijeme
  • 3 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Shakshuka potječe s Bliskog istoka, a jelo je koje je osvojilo cijeli svijet. Slična je našoj šalši od rajčica s jajima koja se peku u sredini. Uz kremasto vrhnje, ovo jelo je idealno za tople ljetne dane.

Sastojci

  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 300 g sjeckane rajčice ili pelate
  • 2 jaja
  • sol
  • papar
  • 100 g Kravica Kraljica kiselo vrhnje 20% m.m.

Priprema

U tavi na srednje jakoj vatri pirjajte usitnjeni luk na malo ulja. Kad luk omekša dodajte češnjak te kratko prepržite, oko 15-ak sekundi kako češnjak ne bi izgorio.
Dodajte pelate te začinite. Kuhajte dok se ne reducira tekućina, oko 15-ak minuta.

S pomoću žlice napravite prostor za jaja te ih razbijte i stavite na dijelove gdje ste napravili udubine.

Poklopite i kuhajte dok se jaja ne ispeku. Dodatno začinite i maknite s vatre.

Poslužite s kiselim vrhnjem.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.