Priprema
BOLOGNESE
U širem loncu na malo ulja prodinstajte usitnjen luk dok ne postane staklast.
Dodajte mljeveno meso pa pojačajte vatru na srednje jaku.
Meso miješajte 10-ak minuta. Kada je sve meso poprimilo rumenu boju, a voda iz mesa isparila. Sada dodajte začine.
Dodajte pasiranu rajčicu, promiješajte i pustite da se kuha 40-ak minuta.
Po potrebi dodajte još malo začina i svježe sjeckani peršin.
LAZANJE
Tjesteninu skuhajte, prepolovite i stavite po strani.
SLAGANJE I PEČENJE
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za muffine.
U svaki kalup postavite po polovicu lista lazanja.
Na lazanje stavite po žlicu bolognese-a pa podlijte s vrhnjem i naribajte sir po površini. Sada usitnite preostalu polovicu lazanja pa je postavite na sir. Ponovite postupak – bolognese, vrhnje, sir, pa komadići lazanja sve dok ne dođete do vrha kalupa.
Lazanje pecite 25-30 minuta, odnosno dok vam se sir na površini lijepo ne zapeče.