Mini lazanje

  • Umjereno zahtjevno star_3
  • 45 min Vrijeme
  • 6 osoba Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Lazanje su jedno od omiljenih jela diljem svijeta, a mini lazanje su potpuno ista, samo manja verzija ovog popularnog jela. Ovako možete prilagoditi nadjeve željama ukućana ili gostiju, poslužene će izgledati lijepo na tanjuru.

Sastojci

  • 12 kom listova za lazanje
  • 800 g mljevenog mesa
  • 2 kom glavice luka
  • 500 ml pasirane rajčice
  • sol, papar
  • mljevena paprika, po želji
  • Svježe sjeckani peršin
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića

DODATNO

  • 200 g mekog sira
  • 200 g Kravica Kraljica vrhnja za kuhanje

Priprema

BOLOGNESE

U širem loncu na malo ulja prodinstajte usitnjen luk dok ne postane staklast.

Dodajte mljeveno meso pa pojačajte vatru na srednje jaku.

Meso miješajte 10-ak minuta. Kada je sve meso poprimilo rumenu boju, a voda iz mesa isparila. Sada dodajte začine.

Dodajte pasiranu rajčicu, promiješajte i pustite da se kuha 40-ak minuta.

Po potrebi dodajte još malo začina i svježe sjeckani peršin.

LAZANJE

Tjesteninu skuhajte, prepolovite i stavite po strani.

SLAGANJE I PEČENJE

Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za muffine.

U svaki kalup postavite po polovicu lista lazanja.

Na lazanje stavite po žlicu bolognese-a pa podlijte s vrhnjem i naribajte sir po površini. Sada usitnite preostalu polovicu lazanja pa je postavite na sir. Ponovite postupak – bolognese, vrhnje, sir, pa komadići lazanja sve dok ne dođete do vrha kalupa.

Lazanje pecite 25-30 minuta, odnosno dok vam se sir na površini lijepo ne zapeče.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.