Vafli s jogurtom

  • Jednostavno star_2
  • 15 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Vafli su mekana tijesta pečena u aparatu za vafle. Karakterističnog su četvrtastog oblika s prepoznatljivim udubinama u tijestu. Baš zbog njih se preljevi bolje zadržavaju na samom tijestu

Smjesa im je malo gušća od one za palačinke, a za njenu pripremu vam je potrebna jedna posuda i pjenjača.

Vafli su jedan od omiljenih doručaka diljem svijeta, a osnovnom receptu možete dodati razne začine poput cimeta, đumbira, razne vrste voća ili pak žitarice.

Sastojci

  • 200 g Glatko brašno
  • 2 žličice Prašak za pecivo
  • 1,5 g Soli (1/4 žličice)
  • 3 kom Jaja L veličine
  • 50 g Šećera
  • 1 žličica Estrakt vanilije
  • 350 g Kravica Kraljica jogurt
  • 80 g Maslac, otopljeni

Priprema

U manjem loncu na srednje jakoj vatri rastopite maslac. Ostavite ga po strani da se malo prohladi.

Za to vrijeme u posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

U drugoj posudi pjenjačom kratko izradite jaja i šećer. Dovoljno  samo da se povežu. Dodajte ekstrakt vanilije.

Smjesi jaja i šećera dodajte rastopljeni i prohlađeni maslac, brašno i jogurt. Pjenjačom sve kratko izradite kako bi dobili povezanu smjesu.

Zagrijte aparat za vafle. Namastite ga uljem u spreju (možete i preskočiti ovaj korak).

U aparat izlijte smjesu tako da vam prekrije ploču za pečenje.

Vafle pecite dok tijesto ne porumeni, oko dvije minute.

Vafle poslužite tople uz tučeno vrhnje, voće ili med.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.