Priprema
TIJESTO
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Tijesto pokrijte prozirnom folijom te ostavite pola sata da odmori.
Stolnjak pospite brašnom te na njemu razvucite tijesto. Tijesto razvucite da vam bude što tanje. Prvo ga razvaljajte valjkom, a potom razvucite rukama.
Za nadjev pomiješajte svježi sir, jaja i sol.
Nadjev nanesite na donji dio tijesta, na 20-ak cm debljine.
Sada tijesto uvijte tako da krenete uvijati od sira prema kraju tijesta.
Tijesto režite pomoću ruba tanjura na dužinu od 8 cm. Rub tanjura će pomoći da se tijesto zalijepi te da štrukli dobiju prepoznatljiv oblik jastučića.
Sada pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite posudu za pečenje.
U lonac s debljim dnom stavite vodu, žlicu ulja i sol. Kada voda zakuha stavite štrukle i ostavite tri minute da se kuhaju.
Štrukle izvadite iz vode te ih stavite u posudu za pečenje.
Prelijte ih mješavinom vrhnja za kuhanje i jaja.
Štrukle pecite 30-ak minuta, odnosno dok ne porumene.
Poslužite tople.