Millefeuille

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 45 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Millefeuille je francuski klasik koji u prijevodu znači tisuću listova. Sastoji se od slojeva lisnatog tijesta i predivne kreme od vanilije. Možete ga poslužiti sa svježim voćem ili po želji.

Sastojci

  • 250 g razvaljanog lisnatog tijesta
  • 50 g šećera za tijesto
  • 4 žumanjka
  • 125 g šećera
  • 50 g škrobnog brašna
  • 500 ml Kravica Kraljica trajnog mlijeka
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • svježe voće
  • šećer u prahu, za posipanje

Priprema

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

Lisnato tijesto izrežite na pravokutnike pa ih prebacite na lim za pečenje. Svaki pravokutnik probodite vilicom te pospite šećerom. Pecite 15-ak minuta, odnosno dok tijesto lijepo ne porumeni.

Dok se tijesto peče, pripremite kremu. U lonac s debljim dnom stavite mlijeko te ga ugrijte do vrenja. Maknite s vatre.

U zasebnoj posudi pomiješajte žumanjke, šećer, škrobno brašno i ekstrakt vanilije. Dovoljno je pomiješati pjenjačom dok se smjesa ne poveže.

Sada u tankom mlazu dodajte mlijeko miješajući pjenjačom cijelo vrijeme. Nakon što se dodali mlijeko, smjesu prebacite nazad u lonac.

Na laganoj vatri kuhajte kremu uz stalno miješanje pjenjačom. Kada primijetite da se krema kreće stiskati, lonac maknite s vatre i nastavite miješati još pola minute.

Kremu prebacite u čisti posudu ili lim te prekrijte prozirnom folijom kako bi izbjegli stvaranje korice.

Ohlađenu kremu izradite mikserom te prebacite u slastičarsku vrećicu.

Slažite sloj lisnatog tijesta, pa krema, sloj tijesta, krema te treći sloj tijesta i na vrhu krema.

Posložite svježe voće po želji i pospite šećerom u prahu.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.