Riba s grilla

  • Umjereno zahtjevno star_3
  • 35 min Vrijeme
  • 2 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Ljeto na Mediteranu znači samo jedno, riba s roštilja uz neki od priloga. Ovaj put je prilog obogaćen dresingom od jogurta koji se savršeno ljubi s kuhanim mladim krumpirom. Ovaj dresing možete koristiti za razne salate.

Sastojci

  • 500 g ribe po želji (mi smo poslužili orade)
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Češnjak
  • Peršin

PRILOG

  • 4-5 mladih krumpira

DRESING OD JOGURTA

  • 200 ml Kravica Kraljica jogurta
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, protisnut
  • Sol
  • 1 žlica usitnjenog kopra
  • 1 žlica parmezana, naribanog

Priprema

Prvo stavite kuhati krumpire u kori.Krumpire dobro operite, stavite u lonac te ulijte hladnu vodu. Stavite lonac na štednjak na jaku vatru dok ne zakuha, potom smanjite na srednje jaku. Ovako će vam se krumpiri ravnomjerno skuhati. Kuhajte dok ne budu mekani kad ih probodete vilicom, oko 20-ak minuta.

Krumpire potom izvadite iz kipuće vode te ostavite da se prohlade.

Ogulite ih od kore, narežite na fete ili po želji kockice te prelijte dresingom.

Za dresing sve sastojke dobro promiješajte. Ostatak dresinga spremite u hladnjak do sljedećeg korištenja.

Za ribu, pripremite vatru za roštilj, ribu očistite i posušite. Premažite je maslinovim uljem te posolite.

Pecite na roštilju po nekoliko minuta sa svake strane, odnosno dok vam ne bude pečena uz kost.

Ribu izvadite na pladanj te je začinite uljem, protisnutim češnjakom i peršinom.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.