Priprema
BISKVIT
Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje približnih dimenzija 38 x 26 cm. Dno obložite papirom za pečenje i namastite uljem u spreju ili tankim slojem maslaca.
Mrkve operite, ogulite te naribajte na sitniju stranu ribeža. Stavite po strani.
U zasebnoj posudi pomiješajte prosijano brašno, prašak za pecivo, cimet, đumbir, klinčić i sol.
Jaja pjenasto stucite sa šećerom. Za ovaj korak će vam trebati 5 minuta. Dodajte ulje pa kratko smiksajte.
Smjesi dodajte brašno pa sve kratko povežite. Sada dodajte naribanu mrkvu te špatulom sjedinite.
Smjesu oprezno iskrenite na pripremljen lim te je poravnajte pomoću špatule.
Pecite 10 -13 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
Pripremite čistu kuhinjsku krpu. Pospite je šećerom u prahu.
Pečeni biskvit ostavite u kalupu nekoliko minuta, nožem obrubite rubove kako bi ga lakše izvadili pa ga oprezno okrenite na krpu. Sada odstranite papir za pečenje te odmah zarolajte biskvit (rolate užu stranu) i ostavite da se ohladi.
KREMA
Listiće želatine ili mljevenu želatinu namočite u hladnoj vodi. Odvojite malo vrhnja za šlag pa ga s listićima ili nabubrenom želatinom ugrijte na pari ili u mikrovalnoj.
Vrhnje za šlag miksajte dok se ne dobijete šlag.
U zasebnoj posudi mikserom izradite sirni namaz sobne temperature i šećer u prahu. Dodajte otopljenu želatinu te na kraju umiješajte tučeno vrhnje. Odvojite dio kreme za dekoraciju.
Biskvit lagano odmotajte. Premažite s kremom i lagano zarolajte.
Zarolani biskvit ukrasite preostalim tučenim vrhnjem te dekoracijom po želji. Ja sam koristila čokoladne mrkve.
Po želji roladu pospite šećerom u prahu.