Rolada od mrkve

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 30 min + hlađenje biskvita 30 min Vrijeme
  • 6 osoba Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Rolada od mrkve s kremom od sirnog namaza i tučenog vrhnja je kolač koji će se idealno uklopiti uz vaš uskrsni stol. Biskvit je obogaćen cimetom dok u kremi prevladava nježna nota vanilije. Roladu ukrasite po želji ili samo pospite šećerom u prahu.

Sastojci

BISKVIT

  • 100 g Glatko brašno
  • 1 žličica Prašak za pecivo
  • 1 žličica Cimet
  • 1/2 žličice Mljeveni đumbir
  • 1/4 žličice Mljeveni klinčići
  • 1/4 žličice Sol
  • 3 kom Jaja, L veličine
  • 150 g Šećer
  • 30 ml Ulje ( 2 žlice)
  • 100 g Sitno naribane mrkve (3 srednje mrkve)

KREMA

  • 400 g Sirni namaz
  • 250 g Vrhnje za šlag
  • 120 g Šećer u prahu
  • 3 listića Želatina ili 5 g mljevene želatine
  • Voda za namakanje želatine

Priprema

BISKVIT

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje približnih dimenzija 38 x 26 cm. Dno obložite papirom za pečenje i namastite uljem u spreju ili tankim slojem maslaca.

Mrkve operite, ogulite te naribajte na sitniju stranu ribeža. Stavite po strani.

U zasebnoj posudi pomiješajte prosijano brašno, prašak za pecivo, cimet, đumbir, klinčić i sol.

Jaja pjenasto stucite sa šećerom. Za ovaj korak će vam trebati 5 minuta. Dodajte ulje pa kratko smiksajte.

Smjesi dodajte brašno pa sve kratko povežite. Sada dodajte naribanu mrkvu te špatulom sjedinite.

Smjesu oprezno iskrenite na pripremljen lim te je poravnajte pomoću špatule.

Pecite 10 -13 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.

Pripremite čistu kuhinjsku krpu. Pospite je šećerom u prahu.

Pečeni biskvit ostavite u kalupu nekoliko minuta, nožem obrubite rubove kako bi ga lakše izvadili pa ga oprezno okrenite na krpu. Sada odstranite papir za pečenje te odmah zarolajte biskvit (rolate užu stranu) i ostavite da se ohladi.

KREMA

Listiće želatine ili mljevenu želatinu namočite u hladnoj vodi. Odvojite malo vrhnja za šlag pa ga s listićima ili nabubrenom želatinom ugrijte na pari ili u mikrovalnoj.

Vrhnje za šlag miksajte dok se ne dobijete šlag.

U zasebnoj posudi mikserom izradite sirni namaz sobne temperature i šećer u prahu. Dodajte otopljenu želatinu te na kraju umiješajte tučeno vrhnje. Odvojite dio kreme za dekoraciju.

Biskvit lagano odmotajte. Premažite s kremom i lagano zarolajte.

Zarolani biskvit ukrasite preostalim tučenim vrhnjem te dekoracijom po želji. Ja sam koristila čokoladne mrkve.

Po želji roladu pospite šećerom u prahu.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.