Banana bread

  • Jednostavno star_2
  • 80 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Banana bread je recept koji svi volimo. Mekani, sočni biskvit s bananama je idealan odabir za doručak ili užinu.

Ovaj kolač možete nadopuniti komadićima čokolade, orašastim plodovima ili suhim voćem.

Osim što je jednostavan za izradu, ostaje svjež i nekoliko dana. Ako imate zrelije banane tada ih svakako iskoristite za ovu neodoljivu slasticu.

Sastojci

  • 275 g Glatko brašno
  • 1 žl Soda bikarbona
  • 1/4 žl Sol
  • 1 žl Cimet, po želji
  • 4 kom Banane, zrelije
  • 115 g Maslac, sobne temperature
  • 120 g Šećer (svijetli muscovado)
  • 2 kom Jaja, L veličine
  • 110 g Kravica kraljica jogurt
  • 80 g Sjeckani orah

Priprema

Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za kruh okvirnih dimenzija 20 x 12 cm. Dno obložite papirom za pečenje te rubove namastite.

U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, sol i cimet.

U drugoj posudi stavite banane kojima ste ogulili koru te ih vilicom zgnječite.

U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi mikserom izradite maslac i šećer.

Dodajte jaje po jaje miksajući između svakog dodavanja.

Sada dodajte jogurt te zgnječene banane pa sve povežite mikserom. Umiješajte suhe sastojke te sjeckane orahe.

Smjesu za banana bread prebacite u pripremljen kalup te ga pecite 60 -65 minuta, odnosno dok lijepo ne naraste i ne porumeni.

Ostavite u kalupu 10-ak minuta potom ga izvadite i ostavite na rešetki za hlađenje dok se ne ohladi.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.