Cannelloni sa špinatom i sirom

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 60 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Cannelloni su vrsta tjestenina koja se puni raznim nadjevima. Samo ime cannelloni označava velike cijevi te su idelani za razna punjenja. Jedan od najdražih je onaj sa svježim sirom i špinatom. Jelo se jednostavno priprema te se zapeče u pećnici.

Sastojci

  • 1 paket cannellona
  • 400 g Kravica Kraljica svježi sir s vrhnjem
  • 3 češnja Češnjak
  • 150 g Špinat
  • 200 ml Kravica Kraljica vrhnje za kuhanje
  • 2 kom jaja
  • 80 g Ribani tvrdi sir
  • Sol, papar

Priprema

Cannellone po potrebi skuhamo u kipućoj vodi (pročitati na ambalaži).

Stabljike špinata očistimo pa ih u kipućoj vodi blanširamo dvije minute, procijedimo od viška vode. Ako su stabljike veče usitnimo ih nožem.

U posudi pomiješamo svježi sir, dodamo mu prethodno razmućeno jaje, protisnuti češnjak, sol , papar te ocijeđeni i usitnjeni špinat.

Smjesom napunimo cannellone te ih slažemo u vatrostalnu posudu koju smo nauljili s malo masnoće (maslinovo, suncokretovo ulje…).

Cannellone slažemo jedan do drugog te po potrebi možemo složiti i na dva reda.

Sada pomiješamo vrhnje za kuhanje, preostalo jaje i parmezan. Posolimo i popaprimo te prelijemo cannellone.

Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 35 – 40 minuta.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.