Hobotnica ispod peke

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 90 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Hobotnica ispod peke je tradicionalni recept te jelo na koje možete naići diljem Dalmacije. Ovako pripremljena hobotnica ostaje mekana i sočna dok krumpiri i povrće poprime divan, specifičan okus. Jelo je jednostavno za pripremu, samo slijedite korake i svaki put je zagarantiran uspjeh.

Sastojci

  • 1,5 kg hobotnice, očišćene i oprane
  • 1,5 kg mladih krumpira
  • 120 ml bijelog vina
  • Sol, papar
  • Maslinovo ulje

Salata

  • 500 g miješane salate (radić, matovilac, iceberg)
  • 10-ak cherry rajčica
  • 50 g listića parmezana
  • 180 g Kravica Kraljica kiselog vrhnja
  • 180 g jogurta
  • 2 češnja češnjaka
  • Sol, papar

Priprema

Hobotnicu prokuhajte u kupućoj vodi oko 15-ak minuta.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U posudu za pečenje stavite maslinovo ulje te hobotnicu na dno.

Prethodno ogulite krumpire pa ih stavite na hobotnicu. Po želji možete dodati i mrkvu. Začinite.

Poklopite i pecite 40-ak minuta, potom ulijte malo bijelog vina, hobotnicu stavite preko krumpira te nastavite peči otklopljeno još 20-ak minuta, odnosno dok vam krumpiri ne budu gotovi.

Za salatu pomiješajte kombinaciju miješane salate koju ste prethodno oprali. Dodajte prepolovljene cherry rajčice i listiće parmezana.

Za dresing pomiješajte kiselo vrhnje, jogurt, usitnjeni češnjak te sol i papar.

Dresingom prelijte salatu te sve odmah poslužite.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.