Pohani kruh

  • Jednostavno star_2 star_2
  • 10 min Vrijeme
  • 2 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Pohani kruh je jedno od najomiljenijih i poznatijih jela koje možete pripremiti za doručak. A ako ga pripremite u obliku zeca, postaje pravi uskrsni doručak za najmlađe ili one malo starije.

Sastojci

  • 4 šnite tosta
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta - po želji
  • 60 ml Kravica Kraljica trajnog mlijeka
  • 1 kockica maslaca za tavu (20 g)

DODATNO

  • 100 g Šećera
  • 2 žličice cimeta

Priprema

Pomoću kalupa za kekse u obliku zeca izrežite tost tako da kalup utisnete u svaku krišku tosta zasebno.

Jaje umutite pjenjačom ili vilicom, dodajte vaniliju te cimet ako ga koristite. Ulijte mlijeko te sve pomiješajte.

Tavu zagrijte na jačoj vatri pa je smanjite na laganu te je premažite kockicom maslaca.

Svaku komad tosta umočite s obje strane u mješavinu s mlijekom te stavite na ugrijanu tavu. Svaku stranu pržite oko 2 minute, odnosno dok vam ne porumeni.

Pomiješajte 100 g šećera i cimet pa svaki komad pohanog kruha uvaljate u mješavinu šećera i cimeta.

Poslužite toplo.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.