Priprema
U posudi od električnog miksera ili na radnoj podlozi od navedenih sastojaka zamijesite tijesto.
Tijesto oblikujte u kuglu, prekrijte prozirnom folijom pa spremite u hladnjak na sat vremena.
Jabuke ogulite od kore pa naribajte na krupnije komade. Iscijedite višak vode iz naribanih jabuka te ih pokapajte limunovim okom. Bademe usitnite u sjeckalici na krupnije komade. Možete ih usitniti i nožem.
Jabukama dodajte šećer, cimet, grožđice te grubo sjeckane bademe.
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup ua za pečenje približnih dimenzija 20 x 30 centimetara. Kalup namastite i pobrašnite.
Tijesto izvadite iz hladnjaka te ga prepolovite.
Sada prvu polovicu razvaljajte na veličinu kalupa. Tijesto stavite u kalup pa ga ravnomjerno probodite vilicom.
Na tijesto stavite nadjev te ga lagano utisnite prstima.
Razvaljajte drugu polovicu tijesta (jednako kako i prvu), postavite na nadjev i ravnomjerno probodite vilicom.
Kolač pecite 30 – 35 minuta ili dok ne poprimi lijepu rumenu boju.
Pečeni kolač odmah pospite šećerom u prahu.