Kuglof

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 60 min Vrijeme
  • 8 osoba Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Čokoladni kuglof sa sjajnom glazurom, ukrašen božićnim jestivim ukrasima idealan je kolač za svaki blagdanski stol.

Sastojci

  • 225 g maslaca sobne temperature
  • 215 g šećera
  • 4 jaja L veličine
  • 250 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 70 g kakaa
  • 125 ml Kravica Kraljica trajnog mlijeka
  • 120 g Kravica Kraljica kiselog vrhnja
  • Prstohvat soli
  • 1 žličica cimeta

DODATNO

  • 250 g šećera u prahu, za glazuru
  • 2 žlice Kravica Kraljica jogurta, za glazuru
  • Kakao za posipanje kalupa
  • Jestivi ukrasi

Priprema

Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za kuglof. Unutrašnjost kalupa premažite maslacem te pospite kakaom.

Brašno, prašak za pecivo, cimet i sol pomiješajte u zasebnoj posudi te ih stavite po strani.

U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi mikserom na vašem električnom mikseru izradite maslac i šećer.

Dodajte jaje po jaje miksajući između svakog dodavanja. Sada umiješajte kiselo vrhnje te dodajte pola količine brašna. Izradite kratko, dodajte mlijeko te na kraju špatulom umiješajte preostalo brašno.

Smjesu  rasporedite u kalup te pecite oko 50 minuta, odnosno dok čačkalica zabodenu u sredinu ne izađe suha.

Kuglof ohladite pa ga izvadite iz kalupa. Tanjurom ili pladnjem poklopite kalup pa sve prevrnite tako da je sada tanjur na dnu. Kolač bi trebao ispasti iz kalupa.

Za glazuru pomiješajte šećer u prahu i jogurt. Glazuru prelijte preko kuglofa.

Ukrasite po želji.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.