Panna cotta s jagodama

  • Jednostavno star_2 star_2
  • 30 min + hlađenje 60 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Panna cotta je jedan od onih recepata koji su omiljeni diljem svijeta. Kremasta tekstura nalik pudingu te domaći džem od jagoda.

Sastojci

  • 600 ml Kravica Kraljica Svježeg mlijeka
  • 600 ml Kravica kraljica vrhnja za kuhanje
  • 20 g mljevene želatine + 10 žlica hladne vode
  • 120 g šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije

Domaći džem od jagoda

  • 500 g jagoda
  • 250 g šećera
  • 1/2 limuna

Priprema

Želatinu namočite u hladnoj vodi te je ostavite da nabubri.

U lonac s debljim dnom stavite mlijeko, vrhnje za kuhanje i šećer. Dodajte ekstrakt vanilije ili vanilin šećer.

Promiješajte te pustite da se zagrije.

U ugrijano mlijeko i vrhnje dodajte želatinu te promiješajte kako bi se želatina rastopila.

Panna cottu ravnomjerno rasporedite u posudice. Spremite u hladnjak na dva sata pa dodajte džem od jagoda. Ohladite sve preko noći.

DOMAĆI DŽEM OD JAGODA

Jagode operite, posušite  te stavite u posudu. Dodajte šećer i dobro promiješajte.

Limun iskidajte na kriške pa ga dodajte jagodama i šećeru.Prebacite sve u lonac na srednje jaku vatru.

Cijelo vrijeme miješajte. Kada vam smjesa s jagodama krene kuhati smanjite vatru na laganu.

Kuhajte 30-ak minuta uz često miješanje. Džem prebacite u staklenku i ohladite na sobnoj temperaturi pa dodajte Panna cotti.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.