Kolač od mrkve i jabuka

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 60 min Vrijeme
  • 12 osoba Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Sočni kolač od mrkve i jabuka možete raditi i kao tortu ili kolač na kocke. Možete ga posuti šećerom u prahu ili preliti čokoladnom glazurom. Ostaje mekan i do nekoliko dana, a uz šalicu čaja se pretvara u savršen doručak.

Sastojci

BISKVIT

  • 4 jaja
  • 165 g šećera
  • 50 ml ulja
  • 100 g Kravica Kraljica kiselog vrhnja
  • 250 g glatkog brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 300 g naribane mrkve (4 srednje mrkve)
  • 300 g naribane jabuke (3 veće jabuke)
  • 1 žličica cimeta po želji
  • 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića

KREMA

  • 400 g ABC svježeg krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • sok i korica jedne naranče

DODATNO

  • čokoladne mrvice, po želji

Priprema

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva i pripremite kalup za pečenje okvirnih dimenzija 20x 30 cm. Lim namastite i postavite papir za pečenje.

Jabuke i mrkve ogulite pa ih naribajte s pomoću ribeža (krupnija strana)

Jaja i šećer pjenasto umutite te im dodajte ulje.

Brašnu dodajte prašak za pecivo, sol i začine pa sve dodajte smjesi s jajima.

Na kraju umiješajte naribanu mrkvu i jabuku.

Dobivenu smjesu ulijte u pripremljen kalup i pecite 40-ak minuta ili kad vam zabodena čačkalica izađe suha.

Dok se biskvit hladi pripremite kremu.

Sirni namaz sobne temperature mikserom izradite sa šećerom u prahu, dodajte sok i koricu naranče pa mikserom kratko povežite.

Kremu nanesite špatulom. Ohlađeni kolač ukrasite kremom i ukrasnim mrkvicama.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.