Jabuke u šlafroku

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 20 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Jabuke u šlafroku su tradicionalna poslastica koju možete pripremiti za tren oka. Idealne su kao doručak uz čašu mlijeka ili omiljenu šalicu kave.

Sastojci

  • 4 jabuke
  • 200 g brašna
  • 2 jaja L veličine
  • Prstohvat soli
  • 250 ml Kravica Kraljica svježeg mlijeka
  • 50 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera

DODATNO

  • Šećer za valjanje
  • Ulje za prženje

Priprema

Jabuke ogulite te izrežite na fete debljine prsta. Koštice odstranite.

U posudu stavite brašno, razmućena jaja, prstohvat soli, mlijeko, šećer i vanilin šećer. Pjenjačom izradite smjesu koja će biti kao ona za palačinke, samo gušća.

Ulje ugrijte u loncu na srednje jakoj vatri.

Svaku fetu uronite u smjesu te stavite u ugrijano ulje. Pržite oko 2 minute, odnosno dok vam jabuke ne porumene.

Izvadite na pripremljen papirnati ručnik kako bi se ocijedio višak masnoće.

Svaku jabuku u šlafroku stavite u šećer ili po želji pospite šećerom u prahu.

Poslužite tople.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.