Priprema
TIJESTO
U posudu od električnog miksera ili običnu posudu stavite brašno, sol i ulje. Sada dodajte mlaku vodu te krenite izrađivati tijesto koje se ne smije lijepiti te treba biti srednje čvrsto.
Kada dobijete glatko tijesto koje se ne lijepi tada ga stavite u nauljenu posudu te ga prekrijte prozirnom folijom. Ostavite na sobnoj temperaturi pola sata.
Nakon pola sata tijesto stavite na pobrašnjen stolnjak te ga valjajte u svim smjerovima kako bi se stanjilo i razvuklo. Sada podvucite dlanove pa dlanovima nastavite razvlačiti tijesto dok ga ne stanjite i razvučete.
NADJEV I PEČENJE
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje te ga obložite papirom za pečenje.
Maslac rastopite te ostavite po strani. Šljive operite te prepolovite, odstranite im koštice pa ih izrežite na četvrtine.
Mikserom izradite Kravica kraljica svježi sir s vrhnjem i šećer, dodajte jaje te začine (vanilija i cimet).
Razvučeno tijesto pokapajte rastopljenim maslacem, malo maslaca ostavite za kasnije.
Na rub tijesta postavite nadjev te ga pospite krušnim mrvicama ili usitnjenim keksima pa posložite šljive. Naglim pokretom preklopite tijesto. Po potrebi malo stisnite nadjev te nastavite motati dok ne zamotate štrucu. Savijaču izrežite na duljinu lima, premažite s preostalom maslacem te stavite u zagrijanu pećnicu.
Pecite 35 -40 minuta ili dok lijepo ne porumeni.
Pečenu savijaču prekrijte čistom kuhinjskom krpom dok se ne ohladi te je potom pospite šećerom u prahu.