Naopaki kolač s breskvama iz kalupa za muffine

  • Umjereno zahtjevno star_3 star_3
  • 45 min Vrijeme
  • 6 osoba Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Tarte tatin je poznati francuski kolač koji spaja karamelu, voće i sočni biskvit u zalogajima koji se pamte. Svoju jednostavnost duguje naopakom slaganju te ga zato često možete pronaći i pod nazivom naopaki kolač.

Sastojci

ZA KARAMEL

  • 50 g maslaca
  • 100 g svjetlo smeđeg šećera

OSTALO

  • 3 breskve
  • 350 g glatkog brašna
  • 1 vrećica prašak za pecivo (12 g)
  • 1/4 žličice soli
  • 290 g šećera
  • 115 g ulja
  • 3 jaja (L veličina)
  • 1 vrećica vanilin šećera (12 g)
  • 120 g Kravica Kraljica kiselog vrhnja
  • 290 ml Kravica Kraljica Svježeg mlijeka, 1,5% m.m.
  • Sladoled od vanilije za dekoriranje, po želji

Priprema

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za muffine.

Na srednje jakoj vatri na tavi otopite maslac i svjetlo smeđi šećer dok ne dobijete karamel.

Sada karamel ulijte u kalupiće za muffine (bez papirnatih vrećica). Breskve ogulite te izrežite na tanje fete.

Posložite po karamelu.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol te stavite po strani.

U posudi pjenjačom izradite jaja, šećer i ulje. Dodajte vanilin šećer te brašno.

Sada dodajte mlijeko i kiselo vrhnje pa sve izradite pjenjačom.

Kalupiće napunite biskvitom, neka vam ostane malo mjesta do vrha jer će biskviti narasti u pečenju.

Pecite 20-ak minuta.

Malo prohladite pa izvadite kolače dok su još topli kako se karamel ne bi ohladio i zalijepio za kalup.

Poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.