Priprema
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
U lonac s debljim snom na srednje jaku vatru stavite vodu, maslac, sol i šećer. Kuhajte dok se maslac ne otopi.
Maknite s vatre, dodajte brašno te energično miješajte kuhačom dok se sve ne poveže. Vratite na vatru pa miješajte dok se tijesto ne krene odvajati od posude. Vidjet ćete tanki fil koji se prima na dno posude.
Tijesto prebacite u posudu od električnog miksera ili običnu posudu. Dodajte jaje i miksajte sve dok se tijesto potpuno ne poveže. Sada dodajte drugo jaje i ponovo miksajte dok ne postignete jednoličnu smjesu. Isto ponovite i s preostala dva jaja.
Pripremite slastičarsku vrećicu s francuskim (zvjezdastim) nastavkom.
Tijesto stavite u vrećicu. Istisnite tijesto u obliku kruga veličine oraha.
Pecite oko 30 minuta ili dok vam tijesto ne poprimi lijepu rumenu boju.
Tijesto za princes krafne ohladite, prerežite popola te napunite kremom i tučenim šlagom.
KREMA
Mlijeko i sjemenke vanilije ugrijte do vrenja. Maknite s vatre i ostavite po strani 10-ak minuta.
U zasebnoj posudi žumanjke, šećer i gustin pjenjačom sjedinite. Dodajte mlijeko u tankom mlazu kako bi se žumanjci temperirali. Cijelo vrijeme miješajte špatulom.
Smjesu prebacite u lonac i na laganoj vatri kuhajte uz stalno miješanje špatulom.
Čim primijetite da se krema krenula stiskati odmah je maknite s vatre i nastavite miješati špatulom još malo.
Sada umiješajte maslac iskidan na komadiće pa kremu prebacite u čistu posudu i prekrijte prozirnom folijom kako bi spriječili stvaranje korice na površini.
Kremu ostavite po strani da se ohladi.
Ohlađenu kremu prebacite u slastičarsku vrećicu te napunite polovice princes krafni.
Poviše kreme stavite šlag koji ste također stavili u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom.
Poklopite gornjom polovicom princes krafne te pospite šećerom u prahu.