Priprema
TIJESTO
U posudu stavite brašno, šećer u prahu, sol i ekstrakt vanilije. Dodajte hladan maslac iskidan na tanke fete.
Prstima mrvite maslac i brašno sve dok ne dobijete smjesu nalik pijesku. Dodajte razmućeno jaje pa kratko zamijesite tijesto. Tijesto omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak na sat vremena.
Sada pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite 6 kalupa za tart.
Nakon što je odmorilo tijesto izvadite iz hladnjaka, razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od 3 – 5 mm. Tijesto pomoću valjka prebacite u pripremljene kalupe, neka vam višak tijesta pada preko kalupa. Prstima lagano utisnite tijesto, a višak tijesta s rubova poravnajte nožem.
Tijesto pecite 20 minuta s teretom (postavite papir za pečenje i uspite rižu, neku od žitarica ili kuglice namijenjene za slijepo pečenje tijesta).
Tijesto izvadite iz kalupa pa ga ohladite na rešetki za hlađenje.
KREMA
Želatinu pomiješajte s 5 žlica hladne vode i ostavite po strani 10 minuta.
Nakon 10 minuta odvojite malo vrhnja za šlag pa ga dodajte želatini (dovoljno je 5 žlica). Posudu u kojoj je želatina s vrhnjem ugrijte u mikrovalnoj ili na pari toliko dok se želatina otopi (nemojte kuhati).
U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi stavite jogurt, šećer i vanilin šećer pa im dodajte rastopljenu želatinu.
Od vrhnje za šlag (hladno) stucite mekani šlag pa dodajte preostalim sastojcima. Kratko sve sjedinite mikserom.
Kremom napunite košarice, ukrasite voćem te spremite u hladnjak na najmanje sat vremena ili više.