Njoki u kremastom umaku

  • Jednostavno star_2 star_2
  • 20 min Vrijeme
  • 4 osobe Broj osoba

Piše: Nina Mrvica

Kada ste u potrazi za jednostavnim i kremastim umakom za njoke ili tjesteninu, tada svakako probajte ovaj od rajčica, mozzarelle i vrhnja za kuhanje

Sastojci

  • 500 g gotovih njoka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 300 g cherry rajčica
  • 1 mozzarella
  • 400 ml Kravica Kraljica vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Sol
  • Papar
  • Čili
  • Peršin

Priprema

Usitnite češnjak, rajčice operite i prepolovite.

U tavi na malo maslinovog ulja kratko prepržite češnjak. Dodajte rajčice te pirjajte 5 minuta, dok ne omekšaju. Maknite iz tave te stavite u blender, ovo možete napraviti i štapnim mikserom. Dodajte mozzarellu te sve izblendajte.

Za to vrijeme u kipućoj vodi skuhajte njoke po uputstvu s vrećice.

U tavu vratite izblendani umak, dodajte vrhnje za kuhanje te začinite. Kada vrhnje zakuha dodajte njoke te promiješate.

Poslužite odmah. Dekorirajte s mozzarellom i svježim peršinom.

Svježe s kraljičinog stola

Katalog proizvoda

Pogledajte što se sve nudi u našem kraljevstvu
Pokucaj na dvorska vrata i preuzmi
listu kraljevskih proizvoda

Kraljevski fotoalbum

Ako želite uživati i u fotografijama kraljevskih proizvoda,
možete ih jednostavno preuzeti ovdje.